Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudba k filmům

Vangelis

Vangelis, vlastním jménem Evangelos Odysseas Papathanassiou (* 29. března 1943 Agria v Řecku), je proslulým instrumentalistou a hudebním skladatelem řeckého původu. Patří k průkopníkům elektronického popu, jeho tvorba ale zasahuje do více hudebních stylů.

Začátkem 60. let byl Vangelis členem řecké hudební skupiny The Forminx. Roku 1968 odešel z Řecka a v Paříži založil spolu se svými krajany Demisem Roussosem a Loukasem Siderasem skupinu Aphrodite's Child, jejíž tvorba se nesla ve znamení progressive rock. Roku 1972 se skupina rozpadla, Vangelis ale i později s Roussosem spolupracoval.

Svou sólovou kariéru zahájil Vangelis složením hudby k filmům režírovaným Fredericem Rossifem. Navázal taktéž úzké kontakty se zpěvákem Jonem Andersonem.Obrazek

Vangelis se posléze přesunul do Londýna, kde založil vlastní nahrávací studio nazvané Nemo. Roku 1975 zde nahrál své první známé album Heaven and Hell. Roku 1982 získala Vangelisova hudba k filmu Chariots of Fire Oscara.

Ve spolupráci s režisérem Ridley Scottem složil stejného roku hudbu k slavnému sci-fi filmu Blade Runner. Úspěšnou spolupráci pak Vangelis zopakoval roku 1992, kdy vytvořil hudbu k filmu 1492: Conquest of Paradise (1492: Dobytí ráje). Nejnovějším soundtrackem je pak „Alexander“ k filmu Olivera Stonea.

Roku 1995 vydal album věnované jako poctu malíři řeckého původu El Grecovi, v roce 2001 byla vydána jeho doprovodná hudba k vesmírným misím americké NASA


Trevor Jones

Místo narození

Cape Town, South Africa
Datum narození

23. března 1949

Filmografie

2006 Chaos
2004 Cesta kolem světa za 80 dní (2004)
2003 Jsem s tebou
Liga výjimečných
2002 Crossroads
2001 Z pekla
2000 Třináct dní
1999 Notting Hill
Kleopatra (TV)Obrazek
1998 Smrtihlav
Hranice zoufalství
Merlin (TV)
1997 Roseannin hrob
G.I. Jane
1995 Polibek smrti
Skrýš
1993 Ve jménu otce
Cliffhanger
Vlak smrti (TV)
1992 Poslední Mohykán
Freejack
1990 Špatný vliv
Arachnofobie
1989 Moře lásky
1988 Hořící Mississippi
1987 Andělské srdce
1986 Labyrint
1985 Splašený vlak
1982 Temný krystal
1981 Zloději času / Bandité času

 Klaus Badelt

Badelt začal svou kariéru několika úspěšnými filmy a komerčními upoutávkami ve svém rodném Německu. V roce 1998, Oscarem oceněný skladatel Hans Zimmer pozval Badelta pracovat k němu do Media Ventures v Santa Monice. Od té doby pracoval Klaus Badelt na několika projektech jeho vlastních filmů a televizních projektech jako například Stroj času. Spolupracoval také s ostatními členy Media Ventures jako například Harry Gregson-Williamsem, Johnem Powellem a dokonce samotným Hansem Zimmerem.

Během spolupráce s Zimmerem obdržel také Badelt několik nominací na Oscara za hudební doprovod k Tenké červené linii a Princi egyptskému, dále při spolupráci s několika významnými režiséry jako například Ridley Scottem, Gorem Verbinskim, Stevenem Spielbergem nebo Johnem Woo.Obrazek

Jeho nejslavnějším dílem se stal až film pro společnost Disney jménem Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly. Toto dílo je významné nejen svou úspěšností, ale také časem, který Badeltovi jeho tvorba zabrala. Poté, co Gore Verbinski odmítnul veterána Alana Silvestriho, obrátil se na Media Ventures. Badelt fungoval jen jako hudební producent a pracoval se sedmi dalšími skladateli (Ramin Djawadi, James Dooley, Nick Glennie-Smith, Steve Jablonsky, Blake Neely, James McKee Smith, and Geoff Zanelli). Několik významných událostí dovedlo Badelta až k samotnému autorství tohoto soundtracku, který se stal rychle velmi populárním.

Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer (narozen 12. září 1957) je německý autor filmových soundtracků oceněný Oscarem, cenou Grammy a dvěma Zlatými Glóby.

Hans Zimmer, narozený ve Frankfurtu, začal svou kariéru hraním na klávesy aObrazek synthesizéry, jako mnoho dalších, v kapelách, konkrétně Ultravox a The Buggles. Od roku 1980 pracoval jako asistent skladatele filmových soundtracků Stanleyho Meyerse. Zásadním průlomem kariéry Zimmera byl rok 1988, když napsal hudbu pro film Rain Man. Za toto dílo byl nominován na Oscara.

Od té doby napsal spoustu dalších hudebních doprovodů pro známé a úspěšné filmy jako například Krvavý příliv, Operace zlomený šíp, Skála, Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen, Poslední samuraj, Šifra mistra Leonarda, Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže či Tenká červená linie. Za hudbu ke snímku Lví král obdržel v roce 1995 Oscara.

Hans Zimmer také založil úspěšné studio, věnující se soundtrackům, známé jako Remote Control Productions (někdy jako Media Ventures). Pracují pro něj skladatelé jako například Harry Gregson-Williams, Klaus Badelt, John Powell nebo James Dooley.

Jeho posledním dílem je soundtrack k filmu Simpsonovi, při jehož tvorbě se inspiroval hlavně původní znělkou od Dannyho Elfmana. Momentálně skládá hudbu k filmu The Dark Knight.Obrazek

Nominace a ocenění

Academy Awards
1989: Rain Man
1995: Lví král (oceněn)
1997: Kazatelova žena
1998: Lepší už to nebude
1999: Princ egyptský
1999: Tenká červená linie
2001: Gladiátor
Zlatý Glóbus
1995: Lví král (oceněn)
1999: Princ egyptský
2001: Gladiátor (oceněn)
2002: Pearl Harbor
2003: Spirit - Divoký hřebec
2004: Poslední samuraj
2005: Španglicky snadno a rychle
2007: Šifra mistra Leonarda

Grammy
1991: Řidič slečny Daisy
1995: Lví král
1996: Crimson Tide (oceněn)
2001: Gladiátor
2007: Šifra mistra Leonarda
2007: Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Satellite AwardsObrazek
1999: Tenká červená linie (oceněn)
2001: Gladiátor (oceněn)
2002: Hannibal
2004: Poslední samuraj (oceněn)
2006: Šifra mistra Leonarda
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Wisdom Blood Pressure Readings

(AUnsongebroori, 8. 10. 2018 8:42)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-10mg/

High and Stunted Blood Stress Symptoms

(APitteeVot, 30. 7. 2018 7:08)

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-achat-pharmacie-en-ligne/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(Alberttalge, 7. 6. 2018 12:41)

The prostate is the central portion of a male's reproductive :. It secretes fluids that assist the transportation and activation of sperm. The prostate related is situated just as you're watching rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really really irritating and inconvenient to the patient as his urinary strategy is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also referred to as prostatitis, is among the most common prostate-related problem in men younger than 55 years. Infections in the men's prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis could be the least common coming from all forms of prostate infection. It is due to bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients may feel fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by using antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to relieve the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is often a condition of a particular defect inside gland and the persistence presence of bacteria inside urinary tract. It can be a result of trauma towards the urinary tract or by infections from other parts from the body. A patient may go through testicular pain, small of the back pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal of the prostate defect accompanied by the employment antibiotics and NSAIDs to take care of the soreness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% of prostatitis cases; however, researchers have not even to establish the causes of these conditions. Some researchers think that chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a suitable diet is important. These are some from the things you can do to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and this will also maintain the urinary track clean.

2. Some studies declare that a few ejaculations per week will prevent prostate type of cancer.

3. Eat beef in moderation. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef a week will raise the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to make certain sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most crucial measure to adopt to make certain a healthy prostate is to choose regular prostate health screening. If you are forty years old and above, you ought to go for prostate examination at least once per year.